Quantcast
Channel: h4367m.loxblog.com
Viewing all articles
Browse latest Browse all 99

آشنایی با رشته صنایع شیمیایی

$
0
0

خیلی از افراد هستن که وقتی بهشون میگم رشته من صنایع شیمیاییه میگن تا بحال همچین

چیزی به گوش ما نخورده.

شاید شما هم که تو این وبلاگ اومدی ندونی این رشته چیه و از کجا اومده.

به جرات میتونم بگم که یکی از زیبا ترین و جذاب ترین رشته ها در حیطه فنی و حرفه ای این رشته

است؛از همه مهم تر اینکه وقتی صفحه به صفحه شیمی رو ورق میزنی میفهمی که خــــــــــــــــــــــــدا

خیلی بزرگه و واقعا نظمی که دنیا داره قابل تامل و فکره.

دانش آموزان بعد از به پایان رسوندن سال اول هنرستان یا دبیرستان میتونند با وارد شدن به رشته فنی و

حرفه ای وارد رشته صنایع شیمیایی بشن.البته این رشته چون ناشناخته است و به خوبیجا نیفتاده داوطلب زیادینداره.

در این پست سعی شده که این رشته به طور کامل معرفی شود به امید اینکه برای متقاضیان راهگشا باشد.

رشته ي صنايع شيميايي در واقع همان رشته ي مهندسي شيمي ميباشد که در زیر به معرفی آن میپردازیم.

شیمی چیست؟

شيمي علم اتم ها، پيوندها و مولكول هاست، دانشي كه مي تواند خواص ماده، چگونگي تغييرات و شيوه ي توليد آنها را از هسته اتم گرفته تا كهكشان ها بررسي كند. در اين رشته متخصصاني پرورش مي يابند كه با مطالعه و تحقيق و آزمايش به ابداع و نوآوري پرداخته و يا فرآورده هاي شيميايي را كنترل مي كنند.

معرفي رشته ي شيمي

رشته شيمي داراي دو بخش علم شيمي و صنايع شيميايي است كه علم شيمي به عنوان يكي از علوم پايه زيربناي علوم مختلفي همچون بيولوژي، بيوتكنولوژي، پزشكي، دندانپزشكي، داروسازي و رشته هاي متعدد مهندسي است. اما صنايع شيميايي عبارت از صنايعي است كه در آنها واكنش هاي شيميايي انجام مي گيرد. بنابراين طيف گسترده اي از صنايع را در برمي گيرد كه از آن جمله مي توان به صنايع غذايي، داروسازي، پتروشيمي، الياف مصنوعي، مواد بهداشتي و آرايشي و صنايع توليد لوازم خانگي اشاره كرد.

معرفی رشته صنايع شيميايي

بنابر ضرورت و اهميت رشته ي صنايع شيميايي در كشور و با توجه به حجم ذخاير و ميادين نفت و گاز و ساير مواد معدني كه پايه گذار و تدوين رشته هاي ذي ربط بوده اند، همواره توجه صاحب نظران و متخصصين را به خود مشغول و معطوف داشته است. در همين راستا جهت پرورش افراد متخصص و ماهر و تربيت نيروهاي كارآمد در زمينه هاي مختلف، صنايع شيميايي در هنرستان هاي فني و حرفه اي بوجود آمد. رشته ي صنايع شيميايي تلفيقي از شيمي و مهندسي شيمي است كه دانش آموختگان اين رشته علاوه بر خواندن دروس نظري رشته شيمي مانند آلي، تجزيه، عمومي و معدني با آزمايشگاه هاي مربوط به درس هاي مهندسي شيمي نيز تا حدودي آشنا شده و كاربرد همزمان اين دو را شامل مي شود. اين رشته به سبب گستردگي مي تواند يكي از منابع مهم اشتغال زا در كشور براي جوانان باشد.

دروس اين رشته با توجه به زمينه هاي شغلي و چارچوب برنامه پيشنهادي آموزش فني و حرفه اي تدوين شده است كه در ادامه به اختصار به هر يك اشاره مي شود:

شيمي عمومي

دانلود کتاب

اين درس جذاب و کاملاً تفهیمی در سال دوم ارائه مي شود و شامل 3 واحد نظري و 1 واحد عملي است كه جمعاً 4 واحد درسي مي باشد. كار موفقيت آميز، اقتصادي و بي خطر روي مواد شيميايي مستلزم شناخت ويژگي ها و خواص آنهاست. شناخت مواد نيز مستلزم آگاهي از ساختار و كيفيت ذره هاي تشكيل دهنده و به عبارتي اتم ها و مولكول هاي سازنده آنهاست. به همين دليل در اين درس به ساختار اتم و مولكول و ويژگي هاي كلي مواد و نيروهاي الكتروستاتيك ميان آنها مي پردازد. همچنين رابطه ي انرژي با مواد منشأ انرژي شيميايي و اثر گرما را بر مواد توضيح داده كه هم از نظر درك علت ها و هم در تسلط بر كار آزمايشگاهي و فعاليت در كارخانه سودمند است.

در ادامه ي مطالب اين درس به محلول ها و غلظت واكنش هاي شيميايي، سرعت واكنش هاي شيميايي و ... اشاره مي كند.


شناخت صنايع شيميايي

دانلود کتاب

به صورت دو واحد نظري ارائه مي شود. در اين درستاریخ شیمی و شیمیدانان و در مورد شاخه های صنایع شیمیایی از قبیل نانو فناوری و .....چشم اندازهاي مقدماتي از گستره هاي مختلف صنايع شيميايي و محصولات آن معرفي مي گردد.

شيمي آلي

دانلود کتاب

اين درس هم یکی از دروس جذاب و تفهیمی است که در سال دوم ارائه مي شود و شامل 2 واحد نظري و 2 واحد عملي مي باشد كه جمعاً 4 واحد مي شود.

شيمي آلي، در قلمرو زيست شيمي به مطالعه فرآيندها و اعمال حياتي كه در سلول و بدن موجودات زنده انجام مي گيرد مي پردازد و ما را از اسرار بي شمار عالم خلقت و شگفتي هاي آن آگاه مي سازد و سرانجام بسياري از نظام هاي بديع و قوانين حاكم بر آن ها را آشكار مي كند.

مطالب اين كتاب شامل تاريخچه ي علمي شيمي آلي، روش هايي براي تشخيص معدني يا آلي بودن مواد، آلكان ها و كاربرد و مشتقات آن ها و نقش آنها در تأمين انرژي مورد مصرف در زندگي، آلكن ها و مفاهيم پليمر، آلكين ها بويژه استيلن، تركيب هاي آروماتيك، الكل ها و چربي ها و ... مي باشد.

آزمايشگاه شناخت مواد

دانلود کتاب

اين واحد درسي در حقيقت شيمي كاربردي است و در اين قسمت تهيه ي بسياري از مواد كه مورد نياز عموم است با روش هاي بسيار ساده با وسايل ساده، مواد اوليه ارزان قيمت مورد بررسي قرار گرفته است. مانند: كرم، واكس، شامپو، چسب، جوهر، صابون، شناسايي الياف. ضمناً تهيه تمام آزمايش ها توسط شخص هنرجو انجام مي گيرد.

آزمايشگاه شيمي آلي

دانلود کتاب

در اين درس هنرجو ضمن رعايت اصول ايمني، به كاربرد صحيح وسايل آزمايشگاهي و كار در آزمايش واقف مي شود، تا در آينده بتواند به عنوان تكنسين در آزمايشگاه هاي شيمي آلي مشغول به كار شود.

همچنین در این درس آزمایشهای جذابی از جمله تهیه گاز متان amp; تشخیص و بررسی وجود مواد در ترکیبات شیمیایی و روغن گیری از تخمه افتاب گردان و ... توسط هنرجو انجام میشود.

شيمي معدني

دانلود کتاب

به صورت يك واحد نظري و در سال سوم ارائه مي شود. با مطالعه ي كتاب فراگير با مطالب زير آشنا مي شود.

نقش آب به عنوان مهم ترين تركيب يوني، شيمي تركيبات شيشه، سراميك، سيمان، تركيب شيميايي و كاربرد رنگدانه خواص گروه هاي اول و هفتم جدول تناوبي، آلياژهاrlm;، شيمي سبز (پيشگيري از ايجاد آلاينده در محيط زيست) و ...

شيمي تجزيه

دانلود کتاب

این درس شیرین در 3 واحد نظري و 2 واحد عملي جمعاً در 5 واحد ارائه مي شود. در اين درس هنرجويان با شيمي تجزيه كمي و كيفي آشنا مي شوند. اهم مطالب به شرح زير است: شيمي تجزيه محلول ها و قابليت حل شدن، اسيد و باز، الكتروشيمي، اكسايش و كاهش و ...

آزمايشگاه شيمي تجزيه

دانلود کتاب

در اين واحد عملي مباحث زير را به طور صحيح درك كرده و مهارت هاي لازم اوليه براي كار در آزمايشگاه هاي كارخانه هاي صنايع شيميايي را كسب مي كنند.

نمونه برداري، تشخيص نوع فلزها، استاندارد كردن محلول ها، تعيين سختي آب گيري، آبكاري، اسپكتروفتومتري، رسوب گيري و ...

بهداشت و ايمني

بهداشت و ايمني در صنايع شيميايي به صورت 2 واحد نظري ارائه مي شود. اصول اوليه ايمني در محيط كار و پيشگيري از خطرات محيط كاري را فرامي گيرد.

عمليات دستگاهي و كارگاه عمليات دستگاهي

دانلود کتاب

از دروس تفهیمی که به صورت 3 واحد نظري و 2 واحد عملي جمعاً 5 واحد است.

فصول كتاب اين درس با توجه به نياز هنرجويان رشته ي مذكور تدوين شده است كه شامل مباحث زير مي باشد:

سيستم هاي اندازه گيري و تبديل واحدها، دما، فشار، جريان سيالات، ترازوها و چگالي سنج ها، مبدل هاي حرارتي، مخلوط كن، عمليات استخراج و تقطير و ...

كارگاه عمليات دستگاهي

دانلود کتاب

چون عده اي از هنرجويان اين رشته در واحدهاي صنعتي مشغول به كار مي شوند، در اين درس آشنايي با دستگاه هاي اوليه در هر صنعتي بويژه واحدهاي شيميايي و ... فراهم آمده است.

فرآيندهاي شيميايي و كارگاه فرآيندهاي شيميايي

دانلود کتاب

به صورت 2 واحد نظري و 2 واحد عملي كه جمعاً 4 واحد است ارائه مي شود. در اين درس بعضي از مهم ترين فرآيندهاي صنايع شيميايي معرفي مي شود چرا كه در كليه شاخه هاي صنايع شيميايي نظير نفت، گاز، پتروشيمي <<مواد خام>>ارزان، به كمك فرآيندهاي گوناگون به محصولات باارزش تبديل مي شوند.

كارگاه فرآيندها

دانلود کتاب

در اين درس هنرجويان اطلاعات و مهارت هاي شيميايي از جمله به دست اوردن نقطه اشتعال و احتراق و ریزش و ....مواد نفتی.به طور کلی کار با مواد نفتی وتشخیص کیفیت آنها و آشنایی با رنگ، آبكاري و ... را فرامي گيرند.

كارآموزي

اين درس كه شالوده آموخته هاي علمي هنرجويان اين رشته مي باشد به صورت يك واحد و معادل 120 ساعت در تابستان سال سوم به طور عملي در كارخانجات و مراكز صنعتي ارايه مي گردد و از اهداف كلي آن توسعه و گسترش فرهنگ كار و كارآفريني و ايجاد روحيه كاريابي و دوري از راحت طلبي و انتخاب شغل است.

توانایی های لازمجهت ورود به رشته صنایع شیمیایی:

رشته صنایع شیمیایی(مهندسی شیمی ) برخلاف تصور عامه مردم بیش از آن که در ارتباط با علم شیمی باشد همچون رشته های مهندسی دیگر در ارتباط با علم ریاضی است . به همین دلیل یک هنرجوی صنایع شیمیایی و دانشجوی مهندسی شیمی در درجه اول باید در درس ریاضی قوی باشد و دو درس فیزیک و شیمی در مراحل بعدی قرار دارد. شاید جالب باشد که بدانید، دانشجویان مهندسی شیمی نسبت به دانشجویان رشته های مهندسی دیگر، تنها 9 واحد بیشتر شیمی می خوانند. در مقابل، ریاضی در این رشته بسیار اهمیت دارد چون یک مهندس شیمی برای طراحی رآکتور، برج و مبدل نیاز به دانش ریاضی دارد.همچنین دانشجوی این رشته باید دقت نظر زیادی داشته باشد زیرا در مهندسی شیمی علاوه بر آزمایش هایی در مقیاس بزرگ، آزمایش هایی در مقیاس کوچک نیز وجود دارد. برای مثال در شیمی تجزیه، بعضی از آزمایش ها در حد میلیونیم"P.P.M"است بدون شک در چنین آزمایشی اگر یک صدم گرم نیز اشتباه بشود، خطا افزایش پیدا کرده و آزمایش به هم می ریزد.

زمينه هاي شغلي اين رشته

هرکارخانه تولیدی اعم از کوچک یا بزرگ نیاز به یک مهندس شیمی دارد. چون تقریباً تمام فرایندهای نوین از مواد شیمیایی استفاده می کنند. کشور ما نیز به عنوان یک کشور نفت خیز برای استخراج ، پالایش ، انتقال نفت و همچنین برای تبدیل نفت به فرآورده های شیمیایی که دارای ارزش افزوده بسیار زیادی هستند، نیاز به مهندسین شیمی دارد. فعالیت در دو بخش مهم صنعت یعنی طراحی رآکتورها و طراحی دستگاه هایی که به جداسازی مواد می پردازند نیز تنها منحصر به مهندسین شیمی می شود. علاوه بر صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ، همه کارخانه ها از جمله کارخانه های سیمان ، سرامیک ، صنایع غذایی و حتی نیروگاه ها به مهندس شیمی نیاز دارند. فارغ التحصیل مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی نیز بطور اختصاصی می تواند در کارخانه های تولید مواد غذایی یا داروسازی فعالیت کند.تقريبا همه ي كارخانجات توليد كننده در صنايع مختلف داراي يك آزمايشگاه و همچنين خط كنترل كيفيت هستند و نيروهايي كه ميتوانند در اين نقاط مثمر ثمر باشند كاردان هاي رشته ي صنايع شيميايي هستند .

كارخانجات پالايش نفت و گاز- كارخانجات صنايع پليمر- كارخانجات پتروشيمي- متصدي آزمايشگاه هاي شيمي- متصدي خط توليد مواد پاك كننده- آبكاري فلزات به روش هاي مختلف- تصفيه ي آب مورد نياز صنايع شيميايي- كارخانجات توليد كننده مواد شوينده و پاك كنندهو دیگر شاخه های صنعتی از زمینه های شغلی مهندسی شیمی هستند.

اهداف كلي كتب صنايع شيميايي

شيمي عمومي

1- درك رابطه ي ميان آرايش الكتروني يك عنصر و برخي خواص فيزيكي و شيميايي مهم آن 2- درك رابطه ي متقابل ميان ساختار يك تركيب شيميايي و برخي خواص مهم آن 3- كسب مهارت در استفاده از جدول تناوبي براي توجيه و پيش بيني برخي خواص عنصرها و تركيب ها ي آنها 4- كسب آگاهي اوليه از منشأ انرژي مبادله شده ميان ماده و محيط آن در واكنش شيميايي 5- كسب آگاهي اوليه از مفهوم سرعت واكنش شيميايي و عوامل مؤثر بر آن 6- كسب آگاهي اوليه از مفهوم تعادل هاي شيميايي و عوامل مؤثر بر افزايش يا كاهش ميزان محصول واكنش 7- كسب آگاهي از برخي موارد مهم كاربرد عنصرهاي شيميايي و تركيب هاي آنها در زندگي و صنعت.

آزمايشگاه شيمي عمومي

درك صحيح مفاهيم شيمي و مباني تجربي آن در قلمرو صنايع شيميايي و برخي تكنولوژي هاي وابسته و كسب مهارت هاي اوليه ي لازم براي كار در آزمايشگاه هاي صنايع شيميايي

شناخت صنايع شيميايي

شناخت كلي صنايع شيميايي و آشنايي مقدماتي با تنوع، گستردگي و اهميت اين صنايع

آزمايشگاه شناخت مواد

فرد تقسيم بندي و ساختن مواد ساده مورد استفاده در صنايع شيميايي را بياموزد.

شيمي آلي

1- آشنايي با برخي مواد شيمي آلي كه در زندگي روزمره و صنعت اهميت دارند 2- درك ساده رابطه ي متقابل ميان ساختار مواد آلي و خواص فيزيكي و شيميايي آنها 3- آشنايي با برخي فرآورده هاي مهم آلي كه در صنايع ملي كشور نقش اساسي دارند 4- آموختن مباني ساده واكنش هاي شيمي آلي و كاربرد آنها در تشخيص و تهيه مواد آلي

آزمايشگاه شيمي آلي (1)

توانايي انجام كارهاي ساده آزمايشگاهي شيمي آلي

آزمايشگاه شيمي تجزيه (1)

درك صحيح مفاهيم شيمي تجزيه كيفي و كمي و مباني تجربي آن در راستاي صنايع شيميايي و برخي از تكنولوژي هاي وابسته و كسب مهارت هاي لازم اوليه براي كار در آزمايشگاه هاي كارخانه هاي صنايع شيميايي

شيمي معدني (1)

آشنايي با برخي از تركيب هاي شيميايي مهم و كاربرد آنها

فرآيندهاي شيميايي

آشنايي با برخي از فرآيندهاي شيميايي مهم و محصولات آنها در صنايع معدني، نفت، پتروشيمي و بيوتكنولوژي

كارگاه فرآيندهاي شيميايي

از فرد انتظار مي رود كه اطلاعات و مهارت هاي كارگاهي، عملياتي و تجربي اوليه را در مورد برخي محصولات و فرآيندهاي صنايع معدني، نفت، پتروشيمي و بيوشيمي بدست بياورد.

عمليات دستگاهي

فرد اطلاعات لازم و اوليه در مورد دستگاه هاي صنايع شيميايي و عمليات مربوط به آن را كسب كرده و توانايي لازم جهت انجام محاسبات مربوط به عمليات صنايع شيميايي را بدست آورد.

كارگاه عمليات دستگاهي

ايجاد توانمندي هايي كه فرد قادر باشد اپراتوري با دستگاه تشخيص عيوب و سرويس كردن دستگاه ها را انجام دهد.

برای مشاهده عناوین و سرفصل های کتب صنایع شیمیایی به ادامه مطلب مراجعه کنید

معرفی فصول و سرفصل های بکار رفته در مقطع هنرستان صنایع شیمیایی

دوم صنایع شیمیایی

1- شیمی عمومی

فصل اول: ساختار اتم و آرایش الکترونیکی اتم ها

فصل دوم: پیوند های شیمیایی

فصل سوم: ویژگی های پیوند کووالانسی

فصل چهارم: نیروهای جاذبه ی بین مولکولی

فصل پنجم: انرژی و واکنش شیمیایی

فصل ششم: محلول ها

فصل هفتم: سرعت واکنش های شیمیایی و عوامل موثر بر آن

فصل هشتم: تعادل شیمیایی از دیدگاه کیفی و کمی

2- آزمایشگاه شیمی عمومی

فصل اول: آشنایی با کار در آزمایشگاه

فصل دوم: ابزارهای آزمایشگاه

فصل سوم: عملیات ساده شیشه گری

فصل چهارم: آزمایش محلول سازی

فصل پنجم: شناساگرهای رنگی اسید و باز

فصل ششم: بررسی خواص شیمیایی برخی عنصرهای دوره سوم

فصل هفتم: استو کیومتری

فصل هشتم: تعیین آب تبلور

فصل نهم: تعیین چگالی

فصل دهم: گرانروی

فصل یازدهم: اثر غلظت، دما و کاتالیزگر بر سرعت واکنش

فصل دوازدهم: تعیین گرمای احتراق

فصل سیزدهم: تعیین گرمای احتراق

فصل چهاردهم: تعیین گرمای انحلال و آب پوشی (هیدراتاسیون)

فصل پانزدهم: تعیین وزن مولکولی جسم از روی نزول دمای انجماد محلول آن

فصل شانزدهم: تعیین درصد اکسیژن در هوا

فصل هفدهم: تعیین وزن اتمی منیزیم

فصل هجدهم: آشنایی با مفهوم عدد آووگادرو و چگونگی به دست آوردن آن

فصل نوزدهم: بررسی قانون بقای ماده

فصل بیستم: تعادل شیمیایی

فصل بیست و یکم: آزمایش تعیین نقطه ی ریزش

3- شناخت صنایع شیمیایی

فصل اول: سرگذشت تاریخی شیمی و صنایع شیمیایی

1-1- مقدمه

1-2- دوران باستان چه دورانی است؟

1-3- سرزمین هایی که در دوران باستان خاستگاه علم و تمدن بوده اند

1-4- کیمیاگری، پایه و مایه شکل گیری شیمی

1-5- کیمیاگری در صدر اسلام

1-6- برخی کیمیاگران نامدار جهان اسلام (مطالعه آزاد)

1-7- صنایع رایج در دوره اسلامی

1-8- گذر از کیمیاگری به شیمی امروزی

1-9- پیشرفت های علمی و صنعتی در سده های 17 و 18

1-10- توسعه شیمی و صنایع شیمیایی در دوران جدید

1-11- اهمیت صنایع شیمیایی

فصل دوم: آشنایی با برخی اصطاحات و مفاهیم

2-1- مقدمه

2-2- تعریف ساده ای از تکنولوژی و تکنولوژی شیمیایی

2-3- روش تولید یک محصول

2-4- فرایند در تکنولوژی شیمیایی

2-5- اهمیت تعادل های شیمیایی در تکنولوژی

2-6- اهمیت کاتالیزگرها در تکنولوژی شیمیایی

2-7- بهره یک واکنش

2-8- مواد خام مورد استفاده در صنایع شیمیایی

2-9- معرفی برخی فرایندهای مهم در تکنولوژی شیمیایی

2-10- تعریف برخی فرایندها و اصطلاحات دیگر در صنایع شیمیایی

2-11- تعریف ساده موازنه جرم و انرژی

فصل سوم: شناخت اسید ها، بازها و نمکها

3-1- مقدمه

3-2- سولفوریک اسید

3-3- آمونیاک

3-4- نیتریک اسید

3-5- هیدروکلریک اسید

3-6- سدیم هیدروکسید

3-7- نمکها و اهمیت صنعتی آنها

فصل چهارم: شناخت فراورده های صنایع سیلیکات

4-1- مقدمه

4-2- گچ

4-3- آهک و سنگ آهک

4-4- سیمانها

4-5- شیشه

4-6- لعابها

4-7- سرامیک

فصل پنجم: صنایع شیمیای و تولید فلزات

5-1- سابقه تاریخی

5-2- طبقه بندی فلزات

5-3- فلزات در طبیعت

5-4- تعریف متالوژی

5-5- صنایع آهن

5-6- آلومینیوم

5-7- مس

فصل ششم: حوردگی، آبکاری، کاربرد روشهای فلزی

6-1- مقدمه

6-2- تعریف خوردگی

6-3- محیط های خورنده

6-4- معرفی برخی خسارت های ناشی از خوردگی

6-5- طبقه بندی خوردگی

6-6- شکلهای مختلف خوردگی

6-7- راههای جلوگیری از خوردگی

6-8- آبکاری

6-9- روکشهای فلزی برای ساخت مدار چاپی الکترونیکی (مطالعه آزاد)

6-10- آبکاری فیبرها و پلاستیک ها

فصل هفتم: شناخت صنایع نفت و پتروشیمی

7-1- نفت ها

7-2- صنایه پتروشیمی

فصل هشتم: کاربرد برخی از فراورده های صنایع شیمیایی در صنایع غذایی و کشاورزی و داروسازی

8-1- صنایع غذایی

8-2- کاربرد کودهای شیمیایی در کشاورزی

8-3- صنایع دارویی

فصل نهم: شناخت صنایع کاغذ، چرم، تصفیه آب

9-1- صنایع کاغذ

9-2- صنایع چرم

9-3- تصفیه آب

فصل دهم: شناخت سوخت های فسیلی و هسته ای

10-1- سوخت های فسیلی

10-2- سوخت های هسته ای

4- آزمایشگاه شناخت مواد

فصل اول: احتراق

1-1- مقدمه

2-1- آزمایش تعیین نقطه اشتغال و نقطه احتراق مواد

1-2-1- آزمایش تعیین نقطه اشتعال و نقطه احتراق یک مایع با استفاده از ابزارهای ساده

1-3- زغال سنگ و تقطیر آن

1-3-1- آزمایش تقطیر زغال سنگ

فصل دوم: آشنایی با فراورده های نفتی

1-2- مقدمه

2-2- فراورده های حاصل از تقطیر نفت خام

3-2- آزمایش تقطیر جزئ به جزئ نفت خام

4-2- روغن های معدنی

1-4-2- تهیه روغنهای معدنی در پالایشگاه

5-2- آزمایش تهیه روغن موتور

6-2- مقایسه انواع روغن های معدنی با یکدیگر

فصل سوم: آشنایی با کریستالها و مواد کانی و تهیه چند نمونه بلور

1-3- کانی ها

1-1-3- طبقه بندی کانی ها

2-3- آشنایی با بلورها

1-2-3- روش کلی تهیه بلور در آزمایشگاه

2-2-3- تهیه بلور منیزیم سولفات

3-2-3- آزمایش دیگر برای تهیه بلور منیزیم سولفات

4-2-3- تهیه بلورهای بزرگ

5-2-3- تهیه بلور زاج پتاسیم

6-2-3- تهیه یک بلور از دو ماه هم بلورفصل چهارم: آشنایی و تهیه مواد ساده شیمیایی

فصل چهارم: آشنایی و تهیه مواد ساده شیمیایی

مقدمه

1-4- تهیه صابون جامد

2-4- تهیه صابون مایع

3-4- تهیه صابون دیگر به روش دیگر

4-4- تهیه صابون مایع معطر مخصوص سرویس دستشویی

5-4- تهیه شامپو

6-4- تهیه شامپوی صابو دار به روش ساده

7-4- تهیه شامپوی بدون صابون

8-4- تهیه خمیر دندان

9-4- تهیه خمیر دندان به روش دیگر

10-4- تهیه پودر شوینده دندان

11-4- تهیه کرم

12-4- تهیه کلد کرم

13-4- تهیه کرم نرم کننده دست و صورت

14-4- تهیه ژلاتین حیوانی

15-4- تهیه چسب پلاستیک

16-4- تهیه چسب شیشه

17-4- تهیه چسب شیشه

18-4- تهیه چسب مایع (چسب پاکت)

19-4- تهیه مرکب استاندارد

20-4- تهیه جوهر استاندارد

21-4- تهیه شمع

22-4- تهیه واکس کفش

23-4- تهیه واکس بدون رنگ برای نگهداری چرم

24-4- تهیه آب مقطر

25-4- تهیه آب اسید برای باتری اتومبیل

26-4- تهیه پودر برای از بین بردن جرم سماور

27-4- آشنایی با روش آهار دادن به الیاف و پارچه

28-4- آزمایش تهیه آهار نشاسته

29-4- آزمایش آهار دادن با چسب نشاسته

30-4- آزمایش گرفتن آهار از پارچه پنبه ای

31-4- آشنایی با انواع لاکها و حلال آنها

32-4- آزمایش تهیه لاک- الکل و لاک تینری

فصل پنجم: آشنایی با نمونه هایی از مواد پلیمری

1-5- مقدمه

2-5- لاستیک طبیعی

1-2-5-آزمایش تهیه لاستیک طبیعی

2-2-5- S.M.R (نوعی لاستیک طبیعی)

3-2-5- R.S.S (نوعی لاستیک طبیعی) صفحه های شیاردار تیره رنگ

4-2-5- کرپ

3-5- لاستیک های مصنوعی

1-3-5- لاستیک بوتادین

2-3-5- کائوچی بوتادین- استایدن

3-3-5- کائوچوی پلی کلرویرن یا نئوپرون

4-3-5- کائوچوی ایزوبوتیلن- ایزوپزن

5-3-5- کائوچوی بوتادین یا آکلریلونتیریل

6-3-5- لاستیکهای پلی اورتان

7-3-5- آزمایش تعیین حلال مناسب برای حل کردن لاستیکهای طبیعی و مصنوعی

4-5- پلاستیکها

1-4-5- پلاستیک پلی اتیلن

2-4-5- پلاستیک پلی پروپیلن

3-4-5- پلاستیک پلی بوتیلن

4-4-5- پلاستیک پلی وینیل

5-4-5- آزمایش تعیین حلال مناسب برای پلاستیکهای ذکر شده

5-5- تهیه فومهای پلی اورتان

1-5-5- مواد اصلی سازنده پلی اورتانها

2-5-5- مواد فرعی مورد استفاده

3-5-5- استفاده از کاتالیزور در فومهای پلی اورتان

4-5-5- آزمایش تهیه فوم نرم پلی اورتان

6-5- آمینو پلاستها

7-5- رزینهای فرم مالدئید

8-5- اوره

1-8-5- آزمایش تهیه رزین اوره فرم آلدئید در محیط اسیدی

2-8-5- خواص رزین اوره فرم آلدئید

فصل ششم: آشنایی با انواع مختلف الیاف طبیعی و مصنوعی

1-6- مقدمه

2-6- آزمایشهایی در مورد الیاف پنبه

1-2-6- آزمایش سوختن پنبه با شعله

2-2-6- آزمایش اثر اسیدها بر پنبه

3-2-6- آزمایش اثر بازها بر پنبه

4-2-6- آزمایش با محلول روی کلرید

3-6- آزمایش بر الیاف

1-3-6- آزمایش اثر اسیدها بر پشم

2-3-6- آزمایش اثر قلیاها بر پشم

3-3-6- آزمایش اثر استن و فنل و سدیم هیپوکلریت بر پشم

4-3-6- آزمایش سوختن پشم در شعله

4-6- آزمایش هایی بر الیاف ابریشم

1-4-6- آزمایش اثر بازها بر ابریشم

2-4-6- آزمایش اثر بازها بر ابریشم

3-4-6- آزمایش های اثر روی کلرید و کلسیم کلرید و محلول فنل بر ابریشم

5-6- آزمایش هایی بر الیاف مصنوعی

1-5-6- آزمایش اثر دما بر نایلون

2-5-6- آزمایش اثر اسیدها و مواد شیمیایی دیگر بر نایلون

3-5-6- آزمایش اثر دما بر پلی استر

4-5-6- آزمایش اثر اسیدها و مواد شیمیایی دیگر بر پلی استر

5-5-6- آزمایش اثر محلول فنل و سود غلیظ بر الیاف داکرون

فصل هفتم: رنگها

1-7- مقدمه

2-7- آزمایش رنگرزی نخ و پارچه پشمی با رنگ روناس با روش دندانه قبل از رنگ

3-7- آزمایش رنگرزی نخ و پارچه پشمی با رنگ روناس توأم با دندانه

4-7- آزمایش اثر پنبه با رنگ قرمز کنگو با روش مستقیم

5-7- آزمایش ساختن یک نمونه رنگ و روغن

6-7- آزمایش ساختن 2 نمونه بطانه

فصل هشتم: لکه گیری پارچه

1-8- اساس لکه گیری

2-8- روش پاک کردن لکه

1-2-8- نوع لکه

2-2-8- نوع پارچه

3-2-8- ماده شیمیایی

1-3-8- آزمایش پاک کردن لکه جوهر

2-3-8- آزمایش پاک کردن لکه شربت قند

3-3-8- آزمایش پاک کردن لکه لاک

4-3-8- آزمایش پاک کردن لکه قیر

5-3-8- آزمایش پاک کردن لکه دوده

6-3-8- آزمایش پاک کردن لکه رنگ ساختمانی

7-3-8- آزمایش پاک کردن وسایل شیشه ای آزمایشگاه به کمک محلول سولفوکرومیک

فصل نهم: تهیه محلول سوسپانسیون و کلوئید

1-9- کلوئید

2-9- چند آزمایش برای تهیه کلوئید

1-2-9- آزمایش تهیه گوگرد کلوئیدی

2-2-9- آزمایش تهیه چسب نشاسته

3-9- امولسیون

4-9- چند آزمایش در مورد تهیه امولسیون

1-4-9- تهیه امولسیون از روغن زیتون و آب

2-4-9- تهیه امولسیون از نفت و آب

3-9- امولسیون

4-9- چند آزمایش در مورد تهیه امولسیون

1-4-9- تهیه امولسیون از روغن زیتون و آب

2-4-9- تهیه امولسیون از نفت و آب

5-9- سوسپانسیون

6-9- آزمایش تهیه محلول سوسپانسیون

5- شیمی آلی 1

فصل اول: کلیات شیمی آلی

فصل دوم: آلکانها

فصل سوم: آلکنها

فصل چهارم: آلکینها

فصل پنجم: سیکلو آلکانها

فصل ششم: هیدرو کربنهای آروماتیک

فصل هفتم: ترکیبات آلی اکسیژن دار

6- آزمایشگاه آلی 1

فصل اول: ایمنی در ازمایشگاه

فصل دوم: تشخیص ترکیبات آلی از معدنی

فصل سوم: تجزیه ی کیفی ترکیبات آلی

فصل چهارم: اندازه گیری دمای ذوب

فصل پنجم: اندازه گیری دمای جوش

فصل ششم: تبلور

فصل هفتم: جدا سازی ( استخراج)

فصل هشتم: تقطیر

فصل نهم: تقطیر با بخار آب

فصل دهم: تقطیر در خلاء

فصل یازدهم: خالص سازی مواد به روش استخراج

فصل دوازدهم: کروماتوگرافی

فصل سیزدهم: تهیه ی متان

فصل چهاردهم: تهیه ی اتیلن

فصل پانزدهم: تهیه سیکلو هگزن

فصل شانزدهم: تهیه استیلن

فصل هفدهم: تهیه ی بنزوئیک اسید

فصل هجدهم: شناسایی الکل ها

سوم صنایع شیمیایی

1- شيمي تجزيه 1

فصل اول: مقدمات شيمي تجزيه

1-1- معرفي شيمي تجزيه

2-1- معرفي شيمي تجزيه

3-1- خطاها

فصل دوم: تعادل در محلول هاي يوني

1-2- مروري بر فرآيند حل شدن

2-2- انواع محلول ها از لحاظ حالت فيزيكي حلال و جسم حل شونده

3-2- محلولهاي تيتره (سنجيده)

4-2- فشار بخار

5-2- حل شدن تركيبات يوني و قطبي در آب از ديدگاه مولكولي

6-2- خواص محلول هاي يوني از نظر رسانايي، فشار بخار، كاهش دماي انجماد، افزايش دماي جوش و ... (خواص غلظتي محلول ها)

فصل سوم: اسيدها، بازها و نمك ها

1-3- تفكيك يوني آب

2-3- تعاريف مختلف اسيد و باز

3-3- اسيدها و بازهاي قوي و ضعيف

4-3- مقياس PH و كاربرد آن

5-3- اسيدسنجي و قلياسنجي (خنثي شدن) و كاربرد آن

6-3- شناساگرهاي رنگي اسيد و باز

7-3- اثر يون مشترك از نظر كاربردي

8-3- فرآيند هيدروليز و كاربرد آن

9-3- محلول هاي تامپون (بافر) ـ اهميت و كاربرد آن ها

فصل چهارم: قابليت حل شدن و رسوبگيري

1-4- محلول هاي سير نشده، سير شده و فراسير شده

2-4- عوامل مؤثر در قابليت حل شدن

3-4- ثابت حاصل ضرب حلاليت (انحلالي)

4-4- فرآيند تشكيل رسوب و عوامل مؤثر در رسوبگيري

فصل پنجم: اكسايش و كاهش (اكسيداسيون و احياء)

1-5- تعريف واكنش هاي اكسايش و كاهش

2-5- عدد اكسايش و محاسبه ي آن

3-5- اصول كلي موازنه ي معادله ي واكنش هاي اكسايش ـ كاهش

4-5- اگي والان گرم مواد اكسيدكننده و كاهنده

5-5- واكنش هاي تسهيم نامتناسب

فصل ششم: الكتروشيمي پيل ها

1-6- معرفي اجزاي تشكيل دهنده ي يك پيل

2-6- معرفي نيم واكنش هاي يك پيل الكتروشيميايي (پيل دانيل) و واكنش آن

3-6- نيروي محركه ي پيل چگونه حاصل مي شود؟

4-6- نيروي محركه ي پيل و ارتباط آن با پتانسيل الكتريكي نيمه پيل هاي تشكيل دهنده ي آن

5-6- پتانسيل الكترودي استاندارد

6-6- كاربردهاي پتانسيل هاي الكترودي

7-6- الكترود استاندارد هيدروژن

8-6- الكترود كالومل

9-6- الكترود شيشه

10-6- باطري معمولي، باطري سربي، پيل سوختي (پيل هاي تجارتي)

فصل هفتم: الكتروليز و كاربردهاي آن

1-7- دستگاه هاي الكتروليز و اجزاي تشكيل دهنده ي آن

2-7- واكنش هاي انجام شده در فرآيند الكتروليز با توجه به نيم واكنش هاي آندي و كاتدي

3-7- سري هاي الكتروشيميايي و رقابت براي اكسايش و كاهش در آند و كاتد در واكنش الكتروليز

4-7- مفهوم عدد آووگادرو در الكتروليز

5-7- جدا كردن و خالص كردن به روش الكتروليز

6-7- آبكاري، كاربرد ديگري از الكتروليز

7-7- خوردگي و انواع آن

8-7- حفاظت و انواع آن (شيوه هاي مقابله با خوردگي)

2- آزمايشگاه شيمي تجزيه 1

فصل اول: نمونه برداري، محاسبه و خطا

فصل دوم: تشخيص نوع فلزها (گروه اول و دوم جدول تناوبي) در شعله

فصل سوم: شناسايي برخي از كاتيون ها و آنيون هاي مشهور به كمك شناساگر مناسب

فصل چهارم: استاندارد كردن محلول ها و سنجش حجمي اسيد ـ باز

فصل پنجم: تعيين PH محلول چند تركيب كه هيدروليز مي شوند و تهيه ي محلول هاي تامپون و كاربرد آن

فصل ششم: قابليت حل شدن و رسوب گيري

فصل هفتم: سنجش حجمي رسوبي (آزمايش مور)

فصل هشتم: تعيين سختي كل و موقت آب

فصل نهم: جذب برخي مواد حل شده و بعضي از گازها به وسيله ي زغال فعال شده

فصل دهم: سنجش حجمي اكسايش ـ كاهش (1- روش پرمنگنات 2- روش دي كرومات)

فصل يازدهم: سنجش حجمي اكسايش ـ كاهش (3- يدي سنجي و يدوسنجي (روش هاي يد))

فصل دوازدهم: تشكيل يك پيل و اندازه گيري نيروي محركه ي آن و اثر غلظت بر نيروي محركه ي پيل، بررسي باتري اتومبيل و باتري معمولي

فصل سيزدهم: الكتروليز از نظر كمّي و كيفي

فصل چهاردهم: آبكاري با توجه به ساختار الكتروليت

فصل پانزدهم: PHسنجي

فصل شانزدهم: رسانايي سنجي

فصل هفدهم: اسپكتروفتومتري

3- شيمي معدني 1

فصل اول: شيمي معدني و نيازهاي بشر

1-1- شيمي معدني و تركيبات آن

1-1-1- اثرات شيمي معدني در زندگي روزمره و محيط زيست

2-1-1- شيمي زيست معدني

2-1- عنصر هيدروژن ـ كاربردها و روش هاي تهيه ي صنعتي

1-2-1- روش هاي تهيه صنعتي هيدروژن

2-2-1- خواص شيميايي هيدروژن

3-1- آب

1-3-1- تركيب شيميايي آب

2-3-1- خالص سازي آب با روش تقطير

3-3-1- زدودن ناخالصي هاي يوني از آب

4-3-1- خواص فيزيكي آب

5-3-1- فرآيند انحلال نمك ها در آب

4-1- رنگدانه هاي معدني

1-4-1- كاربرد رنگدانه ها

2-4-1- تركيب شيميايي رنگدانه ها

5-1- شيمي تركيبات شيشه

1-5-1- نقش شيميايي اصلاح گرهاي قليايي بر فرآيند ذوب سيليس

6-1- شيمي تركيبات سراميك

7-1- سيمان

فصل دوم: جدول تناوبي عنصرها

1-2- گروه فلزهاي قليايي

2-2- گروه هالوژن ها

1-2-2- هاليدهاي هيدروژن

2-2-2- هالوژن اكسواسيدها

فصل سوم: فلزات

1-3- ساختار فلزات

2-3- جلاي فلزي

3-3- قابليت چكش خواري و مفتول شدن

4-3- هدايت گرمايي

5-3- آلياژها

6-3- خواص شيميايي برخي از فلزات

1-6-3- آهن

2-6-3- كروم

3-6-3- نيكل

4-6-3- روي

7-3- چند آزمايش كيفي براي شناسايي فلزات

فصل چهارم: نافلزات و نيم رساناها

1-4- نافلزات عمده صنعتي، سيليسم و ژرمانيم

1-1-4- روش هاي تهيه ي سيليسيم مصرفي در صنايع متالورژي

2-1-4- فروسيليسيم

2-4- نيم رساناها

1-2-4- ساختار بلوري نيم رساناها

2-2-4- دوپينگ

3-2-4- اتصال p-n

3-4- نافلزات عمده صنعتي ـ نيتروژن و فسفر

1-3-4- كودهاي شيميايي

2-3-4- منابع تأمين كننده ي مواد اوليه ي كودهاي شيميايي

3-3-4- كارآيي كودهاي شيميايي

4-3-4- روش ساخت كودهاي شيميايي

5-3-4- ساخت كودهاي شيميايي فسفردار

6-3-4- ساخت كودهاي نيتروژن دار

7-3-4- ساخت كودهاي پتاسيم دار

8-3-4- كودهاي شيميايي و مسايل زيست محيطي

4-4- نافلزات عمده صنعتي ـ فلوئور

1-4-4- منابع معدني فلوئوردار

2-4-4- آلومينيوم فلوئوريد و فلوئور و آلومينات ها

5-4- نافلزات عمده صنعتي ـ اكسيژن و گوگرد

1-5-4- گوگرد و فرآيند تهيه ي سولفوريك اسيد

فصل پنجم: شيمي سبز در صنايع شيمي معدني

1-5- معرفي اصول شيمي سبز

2-5- سولفوريك اسيد و ملاحظات زيست محيطي

1-2-5- كاربردهاي سولفوريك اسيد

2-2-5- بازيابي سولفوريك اسيد

3-2-5- روش هاي بازيابي سولفوريك اسيد

3-5- شيمي سبز و صنعت آمونياك سازي

1-3-5- پيش بيني هاي طولاني مدت براي توليد آمونياك

2-3-5- توليد محصولات شيميايي كه انرژي زيادي براي توليد آنها نياز است

4-5- ضرورت اجتناب استفاده از روش هاي پرمصرف انرژي

5-5- فرصت هايي براي بهبود وضعيت

6-5- اولين مثال تاريخي از مشكلات ايجاد شده بوسيله دور ريزهاي صنايع شيميايي و چگونگي رفع آن

4- فرآيندهاي شيميايي

فصل اول: آشنايي با علائم و نمودارها در فرآيندهاي صنايع شيميايي

1-1- مقدمه

2-1- نمودار جعبه اي فرآيند (BFD)

3-1- نمودار جريان هاي فرآيند (PFD)

4-1- نمودار لوله كشي و ابزار دقيق (Pamp;ID)

5-1- نقشه ي جانمايي دستگاه ها (Plant layout)

فصل دوم: نقش كاتاليزگرها در فرآيندهاي شيميايي

1-2- مقدمه

2-2- انواع كاتاليزگرها و نحوه ي عملكرد آنها

3-2- مشخصات كاتاليزگرهاي جامد

4-2- ساختمان كاتاليزگرهاي جامد

5-2- غير فعال شدن كاتاليزگرها

فصل سوم: تهيه و توليد صنعتي اسيدها و بازها

1-3- مقدمه

2-3- تهيه ي صنعتي سولفوريك اسيد

3-3- تهيه ي آمونياك

4-3- تهيه ي نيتريك اسيد

5-3- صنايع كلر قليايي

1-5-3- تهيه ي سديم هيدروكسيد و كلر

2-5-3- تهيه ي سديم كربنات

6-3- هيدروكلريك اسيد

فصل چهارم: پالايش نفت و پتروشيمي

1-4- مقدمه

2-4- فرآيندهاي پالايش

1-2-4- تقطير اتمسفري

2-2-4- تقطير خلاء

3-2-4- تبديل كاتاليستي

4-2-4- شكست مولكول ها (كراكينگ)

5-2-4- كاهش گرانروي

6-2-4- توليد قير

7-2-4- روغن سازي

8-2-4- بازيافت گوگرد

9-2-4- هيدروژن سازي

10-2-4- واحدهاي جانبي

3-4- فرآورده هاي نفتي

4-4- اهميت صنايع پتروشيمي

5-4- واحدهاي اصلي صنايع پتروشيمي و محصولات آنها

فصل پنجم: آبكاري صنعتي

1-5- مقدمه

2-5- مباني آبكاري

3-5- قسمت هاي مختلف دستگاه آبكاري

1-3-5- مدار خارجي

2-3-5- قطعه كار (كاتد)

3-3-5- آند

4-3-5- حمام آب كاري

4-5- پلاريزاسيون

5-5- آماده سازي سطح قطعه

فصل ششم: رنگ هاي صنعتي

1-6- مقدمه

2-6- اجزاي تشكيل دهنده ي رنگ ها

1-2-6- رنگ پايه يا رزين

2-2-6- رنگ دانه يا رنگينه (پيگمان)

3-2-6- حلال ها

4-2-6- مواد افزودني

3-6- رنگ هاي حفاظتي يا صنعتي

4-6- عوامل مؤثر در ايفاي نقش حفاظتي رنگ هاي صنعتي

1-4-6- انتخاب سيستم پوششي

2-4-6- توليد و فرمولاسيون مناسب رنگ ها

3-4-6- آماده سازي مناسب سطوح

4-4-6- اجراي صحيح عمليات رنگ آميزي

5-4-6- نظارت و بازرسي در كليه ي مراحل يك پروژه ي رنگ آميزي

5-6- وسايل و ماشين آلات مورد نياز براي ساخت رنگ

6-6- مراحل تهيه ي يك رنگ

فصل هفتم: چسب ها

1-7- مقدمه

2-7- تعريف چسب

3-7- طبقه بندي چسب ها

4-7- مزايا و معايب استفاده از چسب ها

5-7- نظريه هاي چسبندگي

6-7- اجزاي اصلي سازنده ي چسب

7-7- آماده سازي سطوح

8-7- انتخاب چسب

فصل هشتم: تخمير در صنايع شيميايي

1-8- مقدمه

2-8- تاريخچه

3-8- عوامل زيستي مورد استفاده در فرآيندهاي تخميري

1-3-8- ميكروارگانيسم ها

2-3-8- سلول هاي جانوري و گياهي

3-3-8- آنزيم ها

4-8- سلول، رآكتوري با هزاران واكنش

5-8- انواع فرآورده هاي تخميري

6-8- توليد فرآورده هاي تخميري در مقياس صنعتي

1-6-8- فرآيندهاي بالادستي

2-6-8- فرآيند تخمير

3-6-8- فرآيندهاي پايين دستي

5- كارگاه فرآيندهاي شيميايي

فصل اول: نقشه خواني

فصل دوم: اندازه گيري نقطه ابري شدن و نقطه ريزش محصولات نفتي

1-2- مقدمه

2-2- وسايل مورد نياز

3-2- روش كار

فصل سوم: اندازه گيري جرم ويژه، چگالي نسبي و درجه ي اِ.پي.آي تركيبات نفتي به كمك هيدروليز

1-3- مقدمه

2-3- وسايل مورد نياز

3-3- روش كار

4-3- روش ديگر اندازه گيري جرم ويژه

فصل چهارم: اندازه گيري نقطه ي اشتعال و نقطه ي احتراق محصولات نفتي

1-4- مقدمه

2-4- وسايل

3-4- روش كار

4-4- ساخت دستگاه

فصل پنجم: اندازه گيري فشار بخار به روش رِد

1-5- مقدمه

2-5- وسايل

3-5- روش كار

فصل ششم: تقطير فرآورده هاي نفتي

1-6- مقدمه

2-6- وسايل

3-6- روش كار

فصل هفتم: اندازه گيري گران روي مواد نفتي

1-7- مقدمه

2-7- وسايل

3-7- روش كار

فصل هشتم: چربي گيري

1-8- مقدمه

2-8- چربي زدايي با حلال هاي آلي

1-2-8- چربي گيري به صورت غوطه وري در حلال آلي (كار اول)

2-2-8- چربي گيري در بخار حلال آلي (كار دوم)

3-8- چربي زدايي با چربي گيرهاي قليايي

1-3-8- براي قطعات آهني (كار سوم)

2-3-8- براي قطعات آلومينيومي (كار چهارم)

4-8- كنترل كيفيت سطوح چربي گيري شده

1-4-8- آزمايش گسستگي لايه ي آب (كار پنجم)

فصل نهم: پوسته زدايي با اسيدشويي

1-9- مقدمه

2-9- اسيدشويي قطعات آهني

3-9- اسيدشويي قطعات آلومينيومي

4-9- تميزكاري مكانيكي

فصل دهم: آماده سازي سطوح آلومينيومي براي رنگ كاري

1-10- مقدمه

2-10- آماده سازي شيميايي آلومينيوم براي رنگ كاري (كار دهم)

فصل يازدهم: آبكاري نيكل

1-11- مقدمه

2-11- تركيب وان هاي آبكاري نيكل از نوع وات

3-11- آبكاري نيكل روي قطعات آهني (كار يازدهم)

فصل دوازدهم: آبكاري مس

1-12- مقدمه

2-12- آبكاري مس روي قطعات آهني (كار دوازدهم)

3-12- سياه قلم مس (كار سيزدهم)

فصل سيزدهم: رنگ

1-13- مقدمه

2-13- تعيين نوع و درجه ي ته نشيني (رسوب)

3-13- بررسي وضع ظاهري رنگ در قوطي يا ظرف مربوطه

4-13- رويه بستن

5-13- تعيين گران روي

6-13- تعيين دانه بندي (اندازه گيري درجه ي پخش شدن رنگدانه)

7-13- سازگاري با رقيق كننده

8-13- تعيين ميزان پوشانندگي رنگ (قدرت اختفا يا پنهان كنندگي)

9-13- اندازه گيري ضخامت فيلم تر (WFT)

10-13- مقاومت در برابر شُره كردن و موجي شدن رنگ

11-13- ضرورت آماده سازي سطح قبل از اعمال رنگ

12-13- اندازه گيري زمان خشك شدن سطحي فيلم رنگ

13-13- تعيين خشك شدن كامل

14-13- خصوصيات كاربرد رنگ با قلم مو

15-13- خصوصيات كاربرد رنگ با رنگ پاش

16-13- خصوصيات كاربرد چند دست رنگ

17-13- تعيين رنگ ظاهري (فام)

18-13- تعيين براقيت

19-13- اندازه گيري ضخامت فيلم خشك

20-13- تعيين چسبندگي فيلم خشك به روش برش متقاطع يا صليبي

21-13- اندازه گيري سختي فيلم خشك رنگ

فصل چهاردهم: چسب

1-14- مقدمه

2-14- تهيه ي چسب PVC

3-14- چسباندن قطعات از جنس PVC به كمك چسب PVC

1-3-14- دامنه ي كاربرد

2-3-14- نحوه ي چسباندن قطعات لوله هاي پوليكا توسط چسب PVC

فصل پانزدهم: تخمير

1-15- كشت ميكروب ها

1-1-15- مقدمه

2-1-15- مواد و وسايل

3-1-15- روش كار

2-15- ميكروب ها و تهيه ي نان

1-2-15- مقدمه

2-2-15- مواد و وسايل

3-2-15- روش كار

3-15- تهيه ي ماست

1-3-15- مقدمه

2-3-15- مواد و وسايل

3-3-15- روش كار

4-15- تهيه ي پنير

1-4-15- مقدمه

2-4-15- مواد و وسايل

3-4-15- روش كار

6- عمليات دستگاهي در صنايع شيميايي

فصل اول: سيستم واحدهاي اندازه گيري

1-1- مفهوم اندازه گيري و اهميت آن

2-1- انتخاب واحد اندازه گيري

3-1- واحدها و ابعاد

4-1- دستگاه واحدها

5-1- تبديل واحدها

فصل دوم: اندازه گيري دما

1-2- دما و گرما

2-2- واحدهاي اندازه گيري دما

1-2-2- درجه سلسيوس (سانتي گراد)

2-2-2- درجه فارنهايت

3-2-2- درجه كلوين

4-2-2- درجه رنكين

3-2- تبديل واحدهاي دما به يكديگر

4-2- دماسنج (ترمومتر)

فصل سوم: اندازه گيري فشار

1-3- تعريف فشار

2-3- فشار مايعات

3-3- فشار گازها

4-3- واحدهاي فشار

5-3- فشار نسبي و فشار مطلق

فصل چهارم: اندازه گيري جريان سيالات

1-4- تعريف دبي

2-4- دبي حجمي

3-4- دبي جرمي

4-4- واحدهاي دبي حجمي و جرمي

5-4- روش اندازه گيري جريان سيالات

1-5-4- روش جابه جايي مثبت (روش پيمانه اي)

2-5-4- روش انسداد جريان

3-5-4- روش اثرات مقاومت سيال (استفاده از روتامتر)

6-4- مقايسه اري فيس و نتوري متر

7-4- روش اندازه گيري دبي به وسيله سرعت سيال

فصل پنجم: ترازوها و چگالي سنج ها

1-5- جرم و وزن

1-1-5- تعريف جرم

2-1-5- وزن

2-5- چگالي (جرم حجمي)

3-5- چگالي نسبي

4-5- چگالي سنج

فصل ششم: پمپ ها

1-6- تعريف پمپ

2-6- انتخاب انواع پمپ

3-6- تقسيم بندي پمپ ها

4-6- پمپ هاي گريز از مركز

5-6- تقسيم بندي پمپ هاي گريز از مركز

6-6- مشخصات اصلي پمپ هاي گريز از مركز

7-6- پمپ هاي رفت و برگشتي

8-6- مشخصات اصلي پمپ هاي رفت و برگشتي

9-6- كاويتاسيون (حفره زايي)

فصل هفتم: مبدل هاي حرارتي

1-7- مقدمه

2-7- دسته بندي مبدل هاي حرارتي

1-2-7- بر مبناي پيوستگي يا تناوب جريان

2-2-7- بر مبناي پديده انتقال

3-2-7- بر مبناي ساختمان مبدل

3-7- تقسيم بندي مبدل ها بر اساس نوع جريان

4-7- مبدل هاي حرارتي لوله اي

1-4-7- مبدل هاي حرارتي دولوله اي

2-4-7- مبدل هاي حرارتي پوسته ـ لوله

5-7- برج هاي خنك كننده

1-5-7- ساختمان برج هاي خنك كننده

6-7- كوره ها

1-6-7- ساختمان ديواره كوره ها

2-6-7- انواع كوره ها

3-6-7- كوره هوفمن

4-6-7- كوره هاي ماشين بخار

5-6-7- كوره هاي مخصوص

6-6-7- كوره هاي الكتريكي

7-6-7- انواع كوره هاي الكتريكي

فصل هشتم: كنترل فرآيندها

1-8- مقدمه

2-8- كنترل دما

3-8- حلقه كنترل

4-8- كنترل فشار

5-8- كنترل سطح مايع

6-8- اجزاي يك سيستم كنترل ساده

7-8- شيرهاي كنترل بادي

فصل نهم: راكتورهاي شيميايي

1-9- تقسيم بندي راكتورها

2-9- راكتورهاي ناپيوسته

3-9- راكتورهاي پيوسته

4-9- راكتورهاي نيمه پيوسته

5-9- طراحي راكتور

فصل دهم: مخلوط كن ها

1-10- انواع اختلاط

1-1-10- اختلاط دو يا چند مايع محلول (يك فاز)

2-1-10- اختلاط دو يا چند مايع نامحلول (دو يا چند فاز)

3-1-10- تعليق جامد در مايع

4-1-10- پخش گاز در مايع

5-1-10- تماس سه فاز

6-1-10- اختلاط جامدات

2-10- انواع مخلوط كن ها

1-2-10- مخلوط كن هاي فاز مايع

2-2-10- مخلوط كن هاي فاز جامد

3-10- اصول كار دستگاه هاي كاهش اندازه

4-10- دستگاه هاي كاهش اندازه مواد

1-4-10- خردكن ها

2-4-10- آسياب ها

3-4-10- دستگاه هاي بُرنده

5-10- عملكرد دستگاه هاي كاهش اندازه

فصل يازدهم: برج هاي تقطير و استخراج

1-11- اصول تقطير

2-11- انواع تقطير

1-2-11- تقطير ساده

2-2-11- تبخير ناگهاني

3-2-11- تقطير جزء به جزء (ناپيوسته)

4-2-11- تقطير جزء به جزء (پيوسته)

3-11- فشار برج هاي تقطير

4-11- استخراج مايع از مايع

5-11- عمليات استخراج (فرآيند استخراج)

6-11- انتخاب حلال

7-11- برج هاي تقطير

1-7-11- برج هاي سيني دار

2-7-11- انواع سيني ها

3-7-11- برج هاي آكنده

4-7-11- انواع آكندها

8-11- برج هاي استخراجي

1-8-11- برج هاي پاششي

2-8-11- برج هاي سيني دار

3-8-11- برج هاي آكنده

4-8-11- استخراج كننده با همزن مكانيكي

7- كارگاه عمليات دستگاهي در صنايع شيميايي

فصل اول: گزارش نويسي

1-1- نحوه ي گزارش نويسي

1-1-1- چكيده ي آزمايش

2-1-1- مقدمه

3-1-1- تئوري آزمايش

4-1-1- هدف آزمايش

5-1-1- دستگاه آزمايش و روش آزمايش

6-1-1- محاسبات

7-1-1- نتايج آزمايش ها

8-1-1- تفسير نتايج

9-1-1- نتيجه گيري

10-1-1- خطاهاي آزمايش

11-1-1- مراجع و منابع

2-1- گزارش فني

فصل دوم: اندازه گيري دما

1-2- مقدمه

2-2- مقياس هاي دما

3-2- وسايل اندازه گيري دما

1-3-2- دماسنج مايعي

2-3-2- دماسنج انبساط سيال

3-3-2- ترموكوپل ها

4-3-2- ساختمان ترموكوپل هاي صنعتي

5-3-2- دماسنج هاي ديجيتالي

4-2- آزمايش ساختن ترموكوپل

فصل سوم: دستگا ه هاي اندازه گيري فشار

1-3- مقدمه

2-3- وسايل اندازه گيري فشار

1-2-3- بارومتر جيوه اي

2-2-3- مانومتر استاندارد

3-2-3- فشارسنج بوردن

4-2-3- فشارسنج هاي ديجيتالي

فصل چهارم: دستگاه هاي اندازه گيري جريان سيالات

1-4- مقدمه

2-4- روش هاي اندازه گيري شدت جريان (دبي)

1-2-4- روش جابه جايي مثبت

2-2-4- روش انسداد جريان

3-2-4- اندازه گيري دبي بوسيله ي اثرات نيروي مقاوم

3-4- مقايسه ي وسايل اندازه گيري جريان (ونتوري متر و اري فيس متر)

1-3-4- ونتوري متر

2-3-4- اري فيس متر

4-4- آزمايش محاسبه ي ميزان دبي و نوع جريان

5-4- محاسبه ي تغييرات ويسكوزيته ي سيال بر اثر تغييرات دما

6-4- آزمايش اندازه گيري جريان سيالات بوسيله ي اري فيس ونتوري

فصل پنجم: پمپ ها و برخي كاربردهاي آن

1-5- مقدمه

1-1-5- پمپ

2-1-5- پمپ گريز از مركز

2-5- محاسبه ي توان الكتريكي پمپ

3-5- محاسبه ي توان فرآيندي پمپ

4-5- راندمان كلي پمپ

5-5- حفره زايي در پمپ

6-5- آزمايش: پمپ گريز از مركز

7-5- كمپرسورهاي گازي

1-7-5- عملكرد كمپرسور

8-5- كمپرسورهاي هوا

1-8-5- كمپرسورهاي توربيني

2-8-5- كمپرسورهاي پيستوني

3-8-5- تراكم چندمرحله اي

4-8-5- درجه حرارت هواي فشرده

فصل ششم: مبدل هاي حرارتي

1-6- مقدمه

2-6- انواع جريان در مبدل هاي حرارتي لوله اي

3-6- مبدل هاي حرارتي لوله اي

4-6- اساس كار مبدل هاي حرارتي لوله ـ پيوسته

5-6- راه اندازي مبدل هاي حرارتي

6-6- از كار انداختن مبدل هاي حرارتي

7-6- خوردگي در مبدل هاي حرارتي

8-6- آزمايش: مبدل حرارتي دولوله اي ـ u شكل

9-6- آزمايش: مبدل حرارتي پيوسته ـ لوله

فصل هفتم: كنترل فرآيند

1-7- مقدمه

2-7- كنترل سطح مايع

3-7- كنترل دما

4-7- كنترل فشار

5-7- شيرهاي كنترل

6-7- آزمايش: كنترل سطح، دما و فشار آب گرم كن

فصل هشتم: برج ها و ستون ها

1-8- مقدمه

2-8- تقسيم بندي عمليات انتقال جرم

1-2-8- تماس مستقيم دو فاز نامحلول در يكديگر

2-2-8- جداسازي فازها با استفاده از غشاء

3-8- عمليات مستقيم و غير مستقيم

1-3-8- مقايسه ي عمليات مستقيم و غير مستقيم

4-8- انتخاب روش جداسازي

5-8- اصول طراحي

6-8- برج تفكيك كننده ي نفت و گاز

1-6-8- تفكيك كننده هاي دوفازي

2-6-8- تفكيك كننده هاي سه فازي

3-6-8- وسايل داخلي دستگاه هاي تفكيك كننده

4-6-8- طرز كار وسايل داخل دستگاه هاي تفكيك كننده

7-8- برج هاي سيني دار

8-8- برج هاي پر شده

9-8- اشكالات حين عمليات

10-8- بازديد


Viewing all articles
Browse latest Browse all 99

Trending Articles